dijous, 20 de desembre del 2012

Arbolí. El Portell

Arbolí encara té la capacitat de sorprendre’ns de tant en tant. Es continuen equipant vies a parets com l’Obaga del Falcó, per exemple, i panys de roca inèdits fins ara es converteixen en petits sectors. Aquest és el cas d’El Portell. Una modesta franja de roca situada molt a prop del ja conegut sector de bloc i esportiva de les Agulles de l’Embut. Sis vies ocupen l’espai, des d’un Vè fins a un 6c. Totes les vies tenen uns 15m excepte un 6b+ que no passa dels 10m. Evidentment el sector no dona per molt però podem passar bon matí d’hivern o una bona tarda d’estiu a l’ombra. 

 Pany de paret on es troben quatre de les vies del sector

Les vies ho mereixen. Romerita és un complert i bonic cinquè, Sevilla 6a+ ens regala passos estètics, Granada 6b+ una escalada complexa i un pèl complicada a vista, Mitjorn 6b+ força de dits i passos atlètics abans de la R, … I per tenir una excusa per tornar deixem pendents Ivet 6c i Merda motus! 6b+

Properes Agulles de l'Embut

A banda d’aquestes sis vies el Roger va encadenar en top-rope una via que surt clean i que crec que no està oberta. Només caldran friends i algun tascó. El proper dia la fem de primers.
Des de ja mateix, El Portell és converteix en un altra petit racó per l’escalada a una de les escoles més especials i carismàtiques de les Muntanyes de Prades. 

dimecres, 5 de desembre del 2012

Kalymnos per Rocanbolt.com

Aquest estiu vaig coincidir en un dia de feina amb la parella que està darrera del web Rocanbolt.com. Dos escaladors xilens enamorats de zones com Rodellar o Margalef, i d'altres més llunyanes com Kalymnos. M'explicaven orgullosos el nombre de visites que rebien al seu espai de gent impacient per veure els vídeos que anaven publicant. L'últim que han editat es diu "Kalymnos - Climbing in paradise". Un bonic resum del que representa escalar a aquesta illa grega. 'Tufes', sol i platja, scooters, olor a cabra, ... 
I si tot surt bé en uns mesos tornem!