dijous, 8 de novembre del 2012

Montblanc. El Penitent

El Roquer del Penitent, conegut popularment com el Penitent, és una extensa cinglera calcàrea situada al barranc de la Pasquala, dins del terme municipal de Montblanc. El sector es va començar a desenvolupar l’any 2005 i fins pràcticament l’actualitat havia conservat l’etiqueta de secretiu, encara que molts escaladors de la zona el coneixien des de pràcticament els inicis. Ara, amb la publicació del monogràfic del Montsant, Prades i Mestral de la revista Vèrtex el sector veu la llum de forma oficial, i per coses del destí, aquesta publicació ha coincidit amb el llençament de la nova guia Tarragona Climbs que també l’inclou dins de l’extensa compilació que fa de tota la província. Com bé apunta l’article de Vèrtex, el Penitent té totes les característiques per convertir-se en un lloc popular. Esperem que tots els escaladors que el descobreixin ara respectin l’entorn, zones d’aparcament, etc. 

Alguns consells respecte a l’accés a tenir en compte… 

A la pista d’accés s’han fet obres darrerament i està en millors condicions però després de jornades de pluja la conducció amb turisme pot ser delicada. 

La zona per aparcar no és molt gran. Si no trobeu espai en els llocs indicats a les diverses ressenyes podeu aparcar en dos punts anteriors on trobareu blocs a l’esquerra de la pista. Des del primer bloc seguiu caminant per la pista i agafeu el segon corriol amb fita que surt a la dreta (25 minuts aprox fins a la part central de la paret). Des del segon bloc (zona de boulder) agafeu el primer corriol amb fita que surt a la dreta (20 minuts aprox fins a la part central de la paret). Abans d’arribar a la paret passareu per la Piràmide i en 5 minuts arribareu al Penitent. 

Segon bloc que trobareu a l'esquerra de la pista

La Piràmide

Zona d'escalada

Parets 1

Parets 2

Parets 3

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada